Activiteiten


Als de kinderen binnenkomen is het vrij spelen, de kinderen kunnen zelf wat uit de kast pakken.

Rond 9.30 gaan we een lekkere fruithap eten met een beker limonade.

Aansluitend een liedje zingen, boekje lezen, over een thema praten (feestdagen, seizoenen, kleuren, groot/klein, enz) en als we zin hebben knutselen, tekenen, kleien.

Als het droog weer is gaan we ook lekker buiten spelen of een wandeling maken naar het bos, de eendjes of de speeltuin.

Bij erg nat weer gaan we binnen bewegen. Dansen op muziek evt. met instrumentjes, we pakken de matten en staptegels en gaan “kunstjes” doen, met de fietsjes rondrijden en de buggy’s, bewegen met viltjes of ballonnen. Iedereen kan zijn energie even kwijt.

Als alles weer opgeruimd is, kunnen we nog even rustig een boekje zelf lezen of er wordt voorgelezen.

Rond 11.45 is het tijd voor een boterhammetje en een beker melk.

Rond 12.45 gaan de kindjes die dat nodig hebben even slapen.

De kinderen die wakker blijven kunnen een puzzel maken of een spelletje doen, of even uitrusten van de ochtend en even een filmpje kijken b.v. Sesamstraat.

Rond 15.00 gaan we lekker wat limonade drinken en een koekje /soepstengel eten met de kinderen die dan wakker zijn, we zingen dan vaak nog een liedje of kletsen even lekker. De kinderen die nog wat later wakker zijn krijgen na het slaapje hun drinken met koekje /soepstengel.

Als het kan gaan we ‘s middags nog even buiten spelen in de tuin.

Als we binnen blijven mag iedereen zelf bedenken wat we gaan doen.

Langzamerhand worden er weer kinderen opgehaald en zit onze gezellige dag bij de Blokkenbeer er weer op. De breng- en haaltijden zijn in overleg.

Geregeld kunnen de kinderen een mooi werkje mee naar huis nemen.

Wat we hebben gedaan of een leuke anekdote kunnen de ouders thuis nalezen in het heen-en-weer schriftje soms aangevuld met foto’s.

Aangepast aan de leeftijd van de kinderen, kan er een kleine aanpassing in het programma zijn.

Baby’s die nog een eigen slaap/eet ritme hebben krijgen dat op de afgesproken tijd, verder krijgen ze de mogelijkheid om te ontwikkelen en spelen zo veel mogelijk tussen de andere kinderen.  

 

© De Blokkenbeer 2019